Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Η Επέτειος του '21 στο 3ο ΓΕΛ Αγίων Αναργύρων …

 Επιμέλεια: Χατζηνικολάου Αθανάσιος

Φωτογραφίες: Άλκηστις Παπαδοπούλου


 

Η 25η Μαρτίου είναι μια ιδιαίτερη ημέρα για την Ελλάδα, καθώς συνδυάζει  την ιστορία, την παράδοση και την πίστη. Αποτελεί την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, ένα γεγονός που σημάδεψε την πορεία της χώρας προς την ανεξαρτησία. Παράλληλα, είναι μια θρησκευτική εορτή που αφιερώνεται στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, ενισχύοντας έτσι το πνεύμα της πίστης και της ελπίδας.

     Την Παρασκευή 22 Μαρτίου, το 3ο Γενικό Λύκειο Αγίων Αναργύρων διοργάνωσε μια σχολική εορτή για την επέτειο της Εθνικής Επανάστασης του 1821. Όλο το σχολείο μαζεύτηκε για να τιμήσει τους ηρωικά πεσόντες αγωνιστές που πολέμησαν για την ελευθερία της πατρίδας μας. Οι καθηγητές κ. Παπαμιχαήλ Θεοδώρα , κ. Παρασκευά Μαρία, κ. Σουλή Σοφία και κ. Τάτσιος Βασίλης επιμελήθηκαν τους χορούς και τα κείμενα,  ενώ ο κ. Ντουσάκης Νίκος  ανέλαβε την τεχνική υποστήριξη.

    Η γιορτή ξεκίνησε με την εξιστόρηση των ιστορικών γεγονότων που οδήγησαν στην Εθνική Επανάσταση του 1821.     Στη συνέχεια η ροή της γιορτής εξελίχθηκε με εναλλαγή μεταξύ πληροφοριών σχετικά με το χρονικό της επανάστασης και των διάφορων παραδοσιακών χορών. Η χορευτική ομάδα, μετά από ώρες προβών και προετοιμασίας, πραγματοποίησε μια εκπληκτική εμφάνιση! Μας παρουσίασε με ενθουσιασμό και δεξιοτεχνία μια ποικιλία χορών. (Χασάπικο, Ικαριώτικο, Καλαματιανό, Πεντοζάλι, Τσάμικο, Συρτό, Ζωναράδικο και Σούστα). Όταν έφτασε η ώρα της Σούστας, οι καθηγητές, ακολουθώντας το πνεύμα της γιορτής, ενσωματώθηκαν στο χορό, προσφέροντας μια ακόμα διάσταση στο γεγονός. Η χαρά και η ενέργεια που απέπνεαν έκανε τη στιγμή αξέχαστη για όλους, ενώ οι μαθητές κατέγραφαν τη στιγμή με χαρά και ενθουσιασμό.

     Η γιορτή πλαισιώθηκε στο κλείσιμο της με την ομιλία της Διευθύντριας κ. Ξάνθου Ευαγγελίας, η οποία τόνισε της σημασία της ιστορικής μνήμης και μας παρότρυνε να προβληματιστούμε σχετικά με την σημασία και αξία της ελευθερίας, εκφράζοντας παράλληλα τις ευχές της. Ακολούθησε ο Εθνικός μας ‘Ύμνος.

   Αυτή η γιορτή θα μείνει αξέχαστη στη μνήμη όλων των μαθητών και ιδιαίτερα αυτών της Γ’ λυκείου, καθώς σηματοδοτεί το τέλος των σχολικών ετών τους. Επιπλέον, αποτελεί υπενθύμιση για τους αγώνες και τις θυσίες των προγόνων μας, για την ελευθερία που απολαμβάνουμε σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.