Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Μέρα αφιερωμένη στον σχολικό εκφοβισμό…

 Επιμέλεια: Χριστίνα Ν.




Την Κυριακή 31 Μαρτίου 2024 το σχολείο μας έλαβε μέρος στην εκδήλωση του Δήμου Αγ. Αναργύρων - Καματερού  σχετικά με τον σχολικό εκφοβισμό που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο πολιτισμού και τέχνης «Μαρία Έλενα».

Συμμετείχαν πολλά σχολεία της περιοχής μας και το κάθε ένα από αυτά παρουσίασε με τον δικό του τρόπο κάτι σχετικό με τη σχολική βία με σκοπό να μας ευαισθητοποιήσει και να μας κάνει να καταλάβουμε καταστάσεις που συμβαίνουν γύρω μας. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό κι ο ίδιος ο Δήμαρχος κ. Τσίρμπας

Το σχολείο μας εκπροσώπησαν η Διευθύντριά μας κ. Ξάνθου, οι καθηγήτριες κ. Κουρτογιάννη, κ. Καραμάνη και η μαθήτρια της Α’ τάξης Ναστούλη Χριστίνα, η οποία πριν το κλείσιμο της εκδήλωσης παρουσίασε κείμενο από ανάρτηση του κ. Λάγιου Γιώργου, συμβούλου ψυχικής υγείας, για μια καλύτερη νεολαία, για έναν καλύτερο κόσμο. Επίσης αναρτήθηκε ένα πανό με ζωγραφιά του μαθητή Νίκου Σπαντιδάκη με θέμα το bulling στην είσοδο του χώρου, όπου υπήρχαν σχετικές  αφίσες και πανό απ’ όλα τα σχολεία.  Στο τέλος της εκδήλωσης απονεμήθηκαν λευκώματα και βραβεία σε όλα τα σχολεία. Εκ μέρους του σχολείου μας το βραβείο  παρέλαβε η κ. Ξάνθου. 


Η εκδήλωση αυτή ήταν υπερβολικά σημαντική καθώς άγγιξε το θέμα της σχολικής βίας, ένα επίκαιρο ζήτημα που στις μέρες μας έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και απασχολεί την κοινωνία μας σαν σύνολο. Στον αγώνα κατά της βίας όλοι πρέπει να είμαστε ενωμένοι και να έχουμε ως στόχο τον περιορισμό τέτοιων καταστάσεων.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.